Budjetointi

Budjetointi

Budjetointi on osa yrityksen tavoitteiden asettelua, jolla luodaan numeeriset suuntaviivat seuraavalle vuodelle, ehkä pidemmällekin ajalle. Se on osa liiketoimintasuunnitelmaa ja sen valmisteluun voidaan käyttää aikaa paljon. Revise EPM sovelluksella budjetointi tehdään joustavasti ja aikaa säästäen.

Toiset yritykset ovat luopuneet budjetoinnista ja siirtyneet kokonaan joustavaan rullaavaan ennustamiseen. Silti budjetointi tavoitteiden asettamisessa voi olla tärkeä ja hyvä työväline. Ennusteilla arvioidaan realistisesti budjetin toteutumista ja siten molemmilla on oma tärkeä tehtävä yritystoiminnan talouden suunnittelussa.

Revise EPM on selkeä ja joustava budjetointityökalu. Budjetit voidaan valmistella helposti osa-budjeteittain:

  • myynti
  • liikevaihto
  • muuttuvat kulut
  • palkat
  • kiinteät kulut
  • investoinnit
  • kaikissa mahdollisuus kustannuspaikka ja dimensio kohtaisiin budjetteihin

Pohjaksi voidaan valita aiempi budjetti, vaikka edellisen vuoden toteutumatiedot tai jokin aiempi ennusteversio.

Vastuualueittain valitulla syöttötasolla

Budjetointi noudattaa sovelluksen käyttöoikeuksia kustannuspaikoittain ja dimensioittain, joten vastuuhenkilöt syöttävät ja tarkastavat juuri oman vastuualueensa tietoja. Tarkastelutaso voi joustavasti vaihdella syötön aikana vuosi- ja kuukausitasolla, tili- tai tiliryhmätasolla ja erilaiset prosenttimuutokset voidaan antaa samalla tasolla.

Eri versiot simulointiin

Sovelluksen versiohallinta mahdollistaa eri budjettiversioiden tekemisen ja tallentamisen. Näin päästään helposti vertailemaan eri toimintalinjausten vaikutusta budjetin lopputulokseen.

Eri budjetti- ja ennusteversioita sekä toteutumatietoja voidaan käyttää pohjana kauden aikana tehtävissä ennusteissa. Toisin päin vuoden aikana voidaan jonkin kuukauden ennusteesta tehdä helposti uusi budjettiversio.

Budjetointiprosessin hallinta

Yrityksen pääkäyttäjä pääsee seuraamaan osabudjettien valmistumista. Hän näkee ajan tasalla olevan tilanteen sovelluksen prosessinhallinnassa ja kuinka paljon budjetointia on jo tehty.

Jos haluat kuulla lisää, varaa ilmainen demo!

Varaa demo

Miten haluat että sinuun otetaan yhteyttä?

Mitä haluaisit erityisesti kuulla demossa?

KassavirtaennusteestaTase-ennusteestaTulosennusteestaMyyntiennusteestaYleisesti Revise EPM - sovelluksestaKonsultointipalveluista

×

Book a demo

How do you want to be contacted?

What do you want to hear in the demo?

Cashflow forecastBalance sheet forecastProfit forecastSales forecastAbout Revise EPMConsulting

×